Burákové máslo – co s ním?

Máte doma arašídové máslo a nevíte co si s ním počít? Udělejte si z něho luxusní sušenky!!!

Kdysi jsem podlehla pokušení a koupila jsem si burákové máslo, abych vyzkoušela, co na něm ti Američané mají. Nejspíš se ale moje chuť od té americké dost liší, a mě to prostě děsně nechutnalo. Co s tím? Rozhodla jsem se najít způsob jak ho spotřebovat a narazila jsem na tento recept na arašídové sušenky. Výsledek se dost povedl a teď, je to ten nejlepší způsob zpracování burákového másla co znám. 😉

Na 20 až 25 ks sušenek potřebujeme:sušenky
225 g másla (změklého ale ne tekutého)
200 g arašídového másla
100 g krupicového cukru
130 g třtinového cukru
3 vejce
3 hrnky hladké mouky
2 lžíce jedlé sody
čtvrt lžičky soli

V tomto receptu je uvedeno poloviční množství cukru než v originále. I takhle mi sušenky přijdou sladké až až… natož kdyby tam bylo dvojnásobné množství. (-:3
Ve velké míse smícháme máslo, burákové máslo i oba cukry a vidličkou lehce ale důkladně prošlehejte. Pak postupně zašlehejte vejce. V jiné míse smíchejte mouku sodu a sůl.
Promíchejte tyto dvě směsi dohromady.
Po té vyložte plech pečícím papírem a dávejte na ně hrudky těsta (rozprostírejte do koláčku).
Pečte 7 – 8 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Vyndejte a nechte vychladnout.

Může se stát, že Vám sušenky solidně ztvrdnou (tak jako mě). V tom případě nezoufejte. Stačí je uschovat do krabice a po tak 4-5 dnech krásně zvláční.

Tak přeji hodně zdaru při pečení! A nezapomeňte se pochlubit se svými úspěchy na info@alisa-alisa.cz nebo do komentářů!!! :-)


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *